preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec

Login
Tražilica
Vozni red autobusa 2020.

Vozni red autobusa 2020. 

Pribor za likovnu kulturu

Pribor za likovnu kulturu 

24. i 25. studenoga  /   1. i 2. prosinca

5.b/a škare, ljepilo, indigo

6.b/a škare i ljepilo (6.a donijeti gotove radove "Snovi u boji")

7.b/a tablet, olovka, škare, ljepilo, selotejp 

8.b/a uljani pastel 

Likovna skupina održat će se u subotu 28. studenoga od 9 do 12, 30 sati. 

Svi u školi, svi pri stolu 4

Blog projekta Erasmus+

"Mali novinari danas -

odgovorni digitalni građani

sutra"

Blog projekta Erasmus+

Mudrost

"Najviši je rezultat obrazovanja tolerancija."

Helen Keller 


Google earth

Korisni linkovi
Proleksis enciklopedija
Hrvatski u školi


Teče i teče, teče jedan slap;
Što u njem znači moja mala kap?

Gle, jedna duga u vodi se stvara,
I sja i dršće u hiljadu šara.

Taj san u slapu da bi mogo sjati,
I moja kaplja pomaže ga tkati.


EUdict

NATIONAL GEO

Matematika besplatno

Čuda prirode

e-škola kemije

e-škola fizike

Hlapićev portal

Bontončić

Eduvizija

Bug

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 8. 2017.

Ukupno: 343534
Ovaj mjesec: 3772
Ovaj tjedan: 340
Danas: 31
e-dnevnik za učenike

e-dnevnik za učitelje

Raspored zvona

PRIJE PODNE

1. 08.00 - 08.40

2. 08.45- 09.25

3. 09.35 - 10.15

4. 10.25 - 11.05

5. 11.10 - 11.50

6. 11.55 - 12.35

7. 12.40 - 13.20

 

POSLIJE PODNE

0. 12.30 - 13.10

1. 13.15 - 13.55

2. 14.00 - 14.40

3. 14.50 - 15.30

4. 15.40 - 16.20

5. 16.25- 17.05

6. 17.10 - 17.50

 

 

Erasmus+ Young journalists of today

 


 

 

 

 

 

"Young journalist today - responsible digital citizenship of tomorrow"

Voditeljica projekta: Stojanka Lesički, stručna suradnica knjižničarka

BLOG PROJEKTA

ETWINNING PROJEKT - 1

 Održano 13 Erasmus+ radionica medijske pismenosti

 

6. 11. 2020.

 

Unatoč nepovoljnim okolnostima zbog panademije naš  Erasmus+ projekt “Mali novinari danas, dogovorni digitalni građani sutra” ide svojim tijekom.

U prethodna dva mjeseca u šestim, sedmim i osmim razredima provedeno je 11 radionica medijske pismenosti. Dvije radionice namijenjene četvrtašima održane su krajem prošle školske godine, a s radionicama pripremljenim  za roditelje pričekat ćemo završetak pandemije.

Učenici su o održanim radionicama priredili kratke izvještaje. Njih smo objavili u školskom digitalnom listu “Klinček”, a na BLOGU ERAMSUS+ PROJEKTA dostupni su na engleskom jeziku.

Izjveštaji o provedenim radionicama dostupni su na slijedećim poveznicama:

DIGITALNO GRAĐANSTVO

DIGITALNA DRAMA

MEDIJSKE PORUKE 

PRIVATNOST NA INTERNETU

NOVINARSTVO I VJERODOSTOJNOST

BUDI UREDNIK

LAŽNE VIJESTI

INSTRUMENTI MANIPULACIJE U MEDIJIMA

INFORMATIVNI I CLICKBAIT NASLOVI

AUTORSKA PRAVA

BUDI SPIKER

MOĆ SLIKE

 

 

Naš eTwinning projekt nagrađen i europskim priznanjem za kvalitetu

29. 10. 2020.

 

Naš eTwinning projekt "Young journalist of today, responsible citizens of tomorrow", nakon nacionalnog priznanja dobio je i europsko priznanje za kvalitetu. Lista dobitnika europskih priznanja za kvalitetu eTwinning projekata objavljena je jučer. Nagrađeno je ukupno 11.358 projekata iz 44 zemlje.

Valja napomenuti da eTwinning zajednica obuhvaća 846.029 učitelja iz 211.961 škole. Trenutno je aktivno 111.855 projekata.

 

Koordinatori našeg Erasmus+ projekta na video konferenciji razgovarali i o novom eTwinning projektu

                                              

17. 9. 2020.

Koordinatori Erasmus+ KA 229 projekta "Young journalists of today - responsible citizens of tomorrow" održali su 15. rujna video konferenciju u web alatu Microsoft Teams. Na sastanku je dogovoreno da se sve planirane aktivnosti nastavljaju provoditi   u skladu planiranim kalendarom aktivnosti, uz izuzetak okruglih stolova i mobilnosti

Dogovoreno je i da će partneri na proljeće zbog situacije vezane uz virus COVID -19 podnijeti zahtjev za jednogodišnje produženje projekta. U trećoj godini projekta provodit će se samo mobilnosti. Partneri su razgovarali i o predstojećim aktivnostima u projektu te o novom eTwinning projektu. /Stojanka Lesički/

 

 

Naš eTwinning projekt nagrađen nacionalnom oznakom za kvalitetu

 

12. 9. 2020.

U sklopu našeg Erasmus+ projekta "Young journalist of today - responsible citizens of tomorrow" , prošle  školske godine smo provodili i istoimeni eTwinning projekt s još 9 škola. 10. rujna za naš smo eTwinning projekt nagrađeni nacionalnom oznakom za kvalitetu. Do sad su nacionalne oznake za kvalitetu dobili i naši partneri iz Sjeverne Makedonije, Srbije i Španjolske. Naš projekt stoga ulazi i u vrednovanje na europskom nivou. Rezultati će biti poznati krajem listopada.

 

Objavljena e-knjiga "Radionice  medijske pismenosti i digitalnog građanstva"

8. 9. 2020.

Erasmus+ timovi našeg projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra", marljivo su radili i tijekom školskih praznika. Učitelji, članovi Erasmus+ timova,  pripremili su   15 radionica. Pripremljene radionice izvodit će se  u  partnerskim školama tijekom školske godine.

Hrvatske verzije radionica već su dostupne na blogu projekta u rubrici OUTPUTS - Workshops in Croatian.

Pod nazivom "Radionice medijske pismenosti i digitalnog građanstva" sve radionice na hrvatskom jeziku dostupne su i u Kotobee e-knjizi. /Stojanka Lesički/

Na video konferenciji razgovaralo se i o mogućnostima produženja našeg Erasmus+ projekta

19. 6. 2020.

Koordinatori našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari  danas, odgovorni digitalni građani sutra" 17. lipnja održali su video konferenciju.

Teme video konferencije bile su predstojeće aktivnosti (radionice, okrugli stolovi, rubrika gost urednik, evaluacija projekta…)

Na video konferenciji razgovaralo se i o mogućnostima produženja projekta. Dogovoreno je da će se s odlukom o produženju projekta pričekati. Odluka  o produženju ovisit će o epidemiološkoj situaciji. /Stojanka Lesički/

 

Članak „Sve će biti dobro“ izabran za najbolji u eTwinning projektu „Mali novinari danas, odgovorni građani sutra“

14. 5. 2020.

Članak pod naslovom „Sve će biti dobro“ učenika, Sare Filippini i Giacoma Bonora iz talijanske školeG. Bertolotti“ iz grada Gavardo, učenici iz 7 zemalja, sudionici eTwinning projekta „Mali novinari danas, odgovorni gađani sutra“ izabrali su za najbolji. U svom komentaru dvoje talijanskih učenika emotivno je progovorilo o tome kako im u vrijeme izolacije nedostaje škola. Napisali su  i kako su shvatili da škola nije samo obaveza i dužnost, već i fantastično mjesto za susrete s prijateljima te odlična prilika za učenje novih stvari i dijeljenje iskustava.

Izbor za najbolji članak je aktivnost kojom se privodi kraju ovogodišnji eTwinning projekt pokrenut u sklopu istoimenog Erasmus+ projekta. Izabrani članci dostupni su u e-knjizi.

Više o ovom eTwinning projektu pročitajte u školskom digitalnom listu KLINČEK  u tekstu novinarke Petre Kušec, učenice 6.b.,  na TWINSPACE-u PROJEKTA ili BLOGU ERASMUS+ PROJEKTA


Sve će biti dobro - poručuju nam naši eTwinning partneri iz Italije

Unatoč ovoj izvanrednoj situaciji naš Erasmus+ projekt “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra” ide dalje. Najvažniji cilj našeg projekta uvećanje medijske pismenosti  ostvarujemo pišući i dalje za naše školske digitalne listove.

Dalje ide i istoimeni eTwinning projekt, za koji su nam naši partneri iz Italije nekidan poslali članak o tome kako doživljavaju školu otkako više nemaju prilike ići u školu.  Njihov članak u kojem nam svima poručuju “Andra tutto bene” (“Sve će biti dobro”) na hrvatskom jeziku možete pročitati na Klinčeku, a na engleskom jeziku na blogu Erasmus+ projekta i TwinSpaceu  našeg eTwinning projekta.

Erasmus+ mobilnost planirana za Srbiju od 10. – 16. svibnja bit će odgođena, ali će se svakako održati čim prođe ova izvanredna situacija prouzročena Corona virusom. Učenici Erasmus+ tima redovito izvršavaju dogovorene zadatke za mobilnost. Na blogu projekta dostupne su i njihove e-knjige kojima se žele predstaviti  ostalim sudionicima mobilnosti. 


Naši učenici izrađivali digitalne plakate uz Dan sigurnijeg interneta

Uz sutrašnji dan - Dan sigurnijeg interneta, u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Mladi novinari danas, odgovorni građani sutra" provodimo natječaj za izradu digitalnih plakata na temu sigurnosti na internetu.

U natječaju sudjeluju sve partnerske škole, a rezultati natječaja bit će poznati za koji dan. U ovom postu predstavljamo vam  najbolje digitalne postere koje su izradili naši učenici Lorena Benčak, Lea Harča i Emanuel Potlačak. Učenici koji su ih izradili bit će nagrađeni stikovima i digitalnim miševima.

 


U novoj rubrici "Klinčeka" čitajte novinarske radove naših Erasmus+ partnera

Naš Erasmus+ projekt "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" napreduje prema planu i tijekom prosinca svi su partneri pokrenuli svoje digitalne školske listove. Kako bismo se bolje upoznali počeli smo razmjenjivati i novinarske članke učenika koje možete pronaći u našem "Klinčeku" u rubrici: GOST UREDNIK

 

http://www.in-formator.weebly.com  Sjeverna Makedonija

 https://ziar.sceminescu.ro/   Rumunjska

 https://djackaiskra.home.blog/   Srbija

 https://calatravatimes.home.blog/ Španjolska

Svaki mjesec naši partneri slat će nam po 2 članka. Učeničke novinarske uratke na engleskom jeziku objavljujemo na blogu projekta u rubrici OUTPUTS Na blogu projekta možete pratiti i sve ostale aktivnosti koje provodimo u sklopu našeg Erasmus+ projekta.

 


Naša škola dobila Europsku oznaku kvalitete za 2019.

Naša je škola jedna od dobitnica Europske oznake kvalitete za godinu 2019.  Ove oznake kvalitete dodjeljuje platforma eTwinning koju još nazivaju najvećom zajednicom škola u Europi jer omogućuje komunikaciju, suradnju i razvijanje projekata među školama.

Mi smo oznaku kvalitete  dobili za eTwinning projekt "Young and media". Taj smo projekt provodili prošle školske godine zajedno s našim sadašnjim Erasmus+ partnerima iz Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Španjolske. Oznaku kvalitete dobilo je ove godine još 1287 škola iz Europe.

Što smo sve radili u našem eTwinning projektu može se vidjeti na poveznici https://twinspace.etwinning.net/78105/pages/page/487131


Bili smo domaćin prve Erasmus+ mobilnosti u sklopu projekta "Mali novinari danas - odgovorni građani sutra"

Naša je škola bila domaćin prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta "Mali novinari danas - odgovorni građani sutra" ("Young journalists of today - responsible digital citizens of tomorrow").

Mobilnost je održana od 21. do 25. 10. u našoj školi, Zagrebu i Plitvicama. Više o ovoj mobilnosti pročitajte na blogu projekta na https://youngjournalists.home.blog/ i u Klinčeku na poveznici  http://www.klincek.com/.


Izabran logo Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra"

Završen je natječaj za logo projekta "Young journalist today - responsible digital citizenship of tomorrow" ("Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra"). Pobjednički logo kreirali su učenici škole "Lazo Angelovski" iz Skopja (Sjeverna Makedonija).

Pobjednički logo je  odabralo 30 učenika i  učitelja iz svih partnerskih škola, a glasanje je organizirano na Google Disku. Od jučer se logo nalazi u zaglavlju bloga našeg Erasmus+  projekta na web adresi https://youngjournalists.home.blog/  , a uskoro će biti tiskan i na majice.

Jednu od  majica s logom projekta dobit će učenica Jelena Poljak jer je pogodila koji će logo biti izabran. Izvlačenje dobitnika majice održano je jučer u školskoj knjižnici.  


Natječaj za izradu zaglavlja web stranice projekta Young journalists of today – responsible digital citizens of tomorrow  https://youngjournalists.home.blog/    


Našoj školi odobren novi Erasmus+ projekt

Od iduće školske godine naša škola provodit će novi Erasmus+ projekt pod nazivom "Young journalists of today - responsible digital citizens of tomorrow".

Odluka  o dodjeli financijske potpore za provođenje projekta objavljena je jučer (8. srpnja 2019. godine) na web stranici Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Za spomenuti projekt koji pripada u okvir Ključne aktivnosti 2: Školska partnerstva (KA 229) za područje odgoja i  općeg obrazovanja, iz programa Erasmus+ osigurano je 135.633,00 €.

Projekt kojeg je prijavila naša škola ocijenjen je s 93 boda i nalazi se na drugom mjestu od ukupno 15 odobrenih projekata.

Naša škola je koordinator ovog dvogodišnjeg  projekta, a partneri su nam škole iz Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Španjolske.

Cilj projekta je utjecati na medijsku pismenosti i građanske kompetencije učenika kreiranjem školskih digitalnih listova.

Koordinator projekta je stručna suradnica knjižničarka Stojanka Lesički. 

preskoči na navigaciju