preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec

Login
Tražilica
Pribor za likovnu kulturu

 

5. a/b/c olovka B(4,5,6,7 ili 8), crni tanki marker
6.a/b

uljani pastel, škare i ljepilo

FASCIKL A3 FORMATA

7.a/b

tempera, kist, čašica, krpica, vreća za smeće 

škare i ljepilo

FASCIKL A3 FORMATA

8.a/b

olovka, ravnalo, bojice, crni marker (tanki)

FASCIKL A3 FORMATA

 

Jelovnik u školskoj kuhinji

Svi u školi, svi pri stolu 5

Projekt "Kaj naš moderni"

 

Virtualna priredba 

 

Vozni red autobusa 2020./2021.

 

Hrvatski jezični portal

Sigurnost prilikom potresa

Blog projekta S.O.S.

Blog projekta Erasmus+

"Mali novinari danas -

odgovorni digitalni građani

sutra"

Blog projekta Erasmus+

Bontončić

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 8. 2017.

Ukupno: 395815
Ovaj mjesec: 2984
Ovaj tjedan: 934
Danas: 50
Raspored zvona

 

 

PRIJE PODNE

1. 08.00 - 08.40

2. 08.45- 09.25

3. 09.35 - 10.15

4. 10.25 - 11.05

5. 11.10 - 11.50

6. 11.55 - 12.35

7. 12.40 - 13.20

 

POSLIJE PODNE

0. 12.30 - 13.10

1. 13.15 - 13.55

2. 14.00 - 14.40

3. 14.50 - 15.30

4. 15.40 - 16.20

5. 16.25- 17.05

6. 17.10 - 17.50

 

 

Erasmus+ Young journalists of today

 


 

 

 

 

 

"Young journalist today - responsible digital citizenship of tomorrow"

"Mali novinari danas - odgovorni digitalni građani sutra"

Voditeljica projekta: Stojanka Lesički, stručna suradnica knjižničarka

BLOG PROJEKTA

ETWINNING PROJEKT - 1

ETWINNING PROJEKT - 2

  

Radionica “Moć slike” održana u OŠ Kalnik

8. 10. 2021.

U cilju diseminacije našeg projekta ““Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra”, 8. lisotpada u OŠ Kalnik održana je radionica “Moć slike”.

Radionicu je učenicima 6. razreda održala koordinatorica projekta Stojanka Lesički.   Radionici je prisustvovalo 7 učenika jer oni su mali razred, a u cijeloj školi ima svega sedamdestak učenika.

 

Nacionalna oznaka kvalitete eTwinning projekt “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra - 2”

7. 10. 2021.

Da smo uspješno provodili naš eTwinning projekt “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra 2” potvdili su nam iz eTwinninga dodjelivši nam Nacionalnu oznaku kvalitete (Quality label).

Nacionalna oznaka kvalitete dodijeljena je učenicima sudionicima projekta i koordinatorici projekta Stojanki Lesički.

Dismeninacija radionice "Lažne vijesti" u OŠ "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno

30. 9. 2021.

U cilju diseminacije radionica pripremljenih u sklopu Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" 29. 9.  u OŠ "Grigor Vitez" Sveti Ivan Žabno održana je radionica "Lažne vijesti".

Radionicu je održala koordinatorica projekta Stojanka Lesički.  Informacije o održanoj radionici objavljene su na web stranici OŠ "GRIGOR VITEZ" Sveti Ivan Žabno i na RADIO KRIŽEVCIMA.  

„Živa knjižnica“ najbolji članak eTwinning projekta

29. 5. 2021.

 

Članak „Živa knjižnica“, učenice Sanje Ivanović iz OŠ „Dositej Obradović“ iz  Ćićevca u Srbiji, izabran je za najbolji članak eTwinning projekta Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra – 2. Najbolji članak na TWINSPACEU projekta tijekom ovog tjedna birali su učenici iz naše i još 7 partnerskih škola iz Hrvatske, Srbije i Rumunjske i Italije. Najbolji članak dostupan je u e-knjizi Young journalists - Selected students articles.

Iz svake od partnerskih škola  glasalo je po troje učenika, a birali su između 16 članaka koje su predložili koordinatori projekta partnerskih škola. No, učenici iz partnerskih škola tijekom ovog eTwinning projekta napisali su čak 80 članaka. Projekt je započeo u rujnu 2020. , a od tada su učenici pisali o događanjima u svojim školama i mjestima, uspjesima svojih kolega, običajima u svojim zemljama, ali i o radionicama koje su proveli. Naime, ovim se projektom željelo i  diseminirati radionice pripremljene u sklopu Erasmus+ KA 229 projekta „Young journalist of today, responsible citizens of tomorrow“. Od 15 pripremljenih radionica za ovaj eTwinning izabrane su slijedeće:

Informativni i clickbait naslovi

Lažne vijesti

Novinarstvo i vjerodostojnost

Instrumenti manipulacije u medijima

Budi urednik.

 

Neki sudionici projekta opisali su što su naučili na radionicama, a neki su  pronašli lažne vijesti, nevjerodostojne članke, clickbait naslove i napisali svoje komentare. Tim su člancima pokazali da su na održanim radionicama  naučili kome je u interesu plasirati lažne vijesti kreirati clickbait naslove… 

Osim učenika u ovom  projektu nešto novo o medijima i medijskoj pismenosti naučili su i učitelji okupljeni u ovom projektu. Nekima je korištenje eTwinning platforme bila novost koju su uspješno savladali, a možda ova međusobna suradnja bude i temelj za neke buduće eTwinning i Erasmus+ projekte.

 

Primjeri dobre prakse korištenja web alata

20. 5. 2021.

Kako se pojedini web alati mogu primjenjivati u redovitoj nastavi ili projektima, to smo pokazali u još jednom rezultatu našeg Erasmus+ projekta.  Koje smo web alate koristili i u kojim situacijama može se pogledati OVDJE.

Video konferencija o implementaciji projekta Primjeri dobre prakse korištenja web alata

17. 5. 2021.

 

Koordinatori Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra“ održali su video konferenciju 11. svibnja.  Partneri su  na video konferenciji razgovarali o aktivnostima koje je potrebno završiti do kraja ove školske godine.

 

Dogovoreno je i koje je aktivnosti moguće prebaciti u iduću školsku godinu obzirom da je projekt produžen zbog pandemije. Partneri su se usuglasili da će termine razmjena utvrditi početkom rujna. Ukoliko neće biti moguće putovati na mobilnosti partneri će napraviti plan za virtualne mobilnosti.

Višejezični rječnik medijskih pojmova – još jedan rezultat našeg projekta

20. 4. 2021.

 

Planirajući naš Erasmu+ projekt dogovorili smo da ćemo pripremiti višejezični digitalni rječnik  medijskih termina. I taj je zadatak  nedavno završen. Objašnjenja za ukupno 15 medijskih termina dostupna su na 6 jezika u DIGITALNOM POSTERU pripremljenom u web alatu Genially.

Uz engleski jezik, termini su pojašnjeni još i na hrvatskom, makedonskom, rumunjskom, srpskom i španjolskom. U pripremi digitalnog rječnika sudjelovale su sve partnerske škole, a Rumunjska je bila zadužena za uređivanje digitalnog rječnika i njegovu objavu.

Erasmus+ radionice na 4. Danima medijske pismenosti

16. 4. 2021.

Naša škola uključila se u 4. Dane medijske pismenosti te su i naše aktivnosti uvrštene u RASPORED događanja objavljen na portalu Medijskapismenost.hr. Uz radionice "Moć slike", "Privatnost u medijima" i "Lažne vijesti", dodatno je u četvrtom razredu održana i radionica "Budi spiker".

Sve spomenute radionice rezultat su našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra".

 

Novi rezultat našeg Erasmus+ projekta - Digitalna publikacija s uputama za web alate

1. 3. 2021.

Digitalna publikacija s uputama za 6 digitalnih alata, nakon e-knjige s radionicama za medijski i građanski odgoj, novi je rezultat našeg projekta našeg Erasmus+ projekta “Young journalists of today - responsible digital citizens of tomorrow“ („Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra”). 

 

Digital booklet Collection of digital apps and tools

 

Publikacija je objavljena na engleskom jeziku, uredili su je partneri iz Srbije, u pripremi su sudjelovali svi Erasmus+ partneri. Naša škola sudjelovala je s uputama za dva alata: Kotobee i Storyboardthat. U publikaciji se nalaze i upute za slijedeće alate:

 

Adobe Spark (uputu pripremili partneri iz Sjeverne Makedonije)

Canva (uputu pripremili partneri iz Španjolske)

Piktochart (uputu pripremili partneri iz Rumunjske)

Prezi (uputu pripremili partneri iz Srbije)

 

Upute na hrvatskom jeziku za alate Kotobee (alat za uređivanje digitalnih knjiga) i Storyboarthat (alat za izradu stripa i knjige snimanje) možete pogledati na ovim poveznicama:

Upute za Kotobee

Upute  za StoryboardThat  

 

Organizirali smo okrugli stol o medijskim navikama učenika i digitalnim časopisima za djecu

20. 2. 2021.

 

Izvršili smo još jedan zadatak u našem Erasmus+ projektu “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra!”.

Naša škola (24. 2. 2021.)  uz potporu portala medijskapismenost.hr organizirala je okrugli stol Medijske navike učenika osnovnih škola, a što je s digitalnim časopisima za djecu”. Panelisti su bili stručnjaci koji se bave medijskom pismenošću.   

Više o okrugom stolu pročitajte u našem školskom digitalnom listu KLINČEK. Snimku okruglog stola moguće je vidjeti OVDJE, a u nastavku slijede zaključki okruglog stola.

ZAKLJUČCI  okruglog stola „Medijske navike učenika osnovnih škola, a što je s digitalnim časopisima za djecu?“

 

Za ostvarivanje dječjih prava na participaciju, prema UN-ovoj Konvenciji o pravima djeteta, ključne sastavnice su informiranost djece, pravo na slobodu izražavanja i slobodu mišljenja. U tom cilju bilo bi iznimno važno da postoji digitalni medij na nacionalnoj razini s multimedijalnim sadržajima kreiranim u formama primjerenim dobi djece. Takav bi medij djeci bio vidljiviji od tiskanih medija i u skladu sa suvremenim trendovima informacijsko komunikacijske tehnologije.

Trebao bi biti  neka vrsta središnje točke koja će djeci pomagati da pronađu vrijedne i korisne informacije, između ostalog i one vezane uz medijsku pismenost i demokratsko građanstvo, kao i životno važne informacije koje pomažu djeci i mladima da bolje razumiju sebe, komunikaciju s drugima i probleme s kojima se susreću u odrastanju. Sudionici okruglog stola smatraju da bi takav medij djeci trebao posredovati sadržaje lišene prikrivenog oglašavanja i lažnih vijesti, s kakvima se često sreću na društvenim mrežama koje su posljednjih godina njihov najvažniji izvor informacija. 

Svi sudionici okruglog stola složili su se i da bi  kroz takav medij trebali postati dostupni i reprezentativni sadržaji dječjih školskih novina, koje stvaraju učenici osnovnih škola u okviru školskih novinarskih družina. Na taj bi se način čuo glas djece i djeca autori bili bi dodatno motivirani za stvaranje medijskih sadržaja.

S obzirom na to da bi takav projekt nudio medijske sadržaje za djecu važne za njihovu dobrobit i podupirao ostvarivanje niza participacijskih i drugih prava djece, smatramo da bi trebao imati osigurane izvore financiranja, odnosno potporu države, kako bi se izbjegla njegova komercijalizacija. 

 

 

Učenici iz partnerskih škola radove naših učenika izabrali za najbolje u sve 3 kategorije

22. 2. 2021.

Na natječaju za najbolje radove na temu sigurnosti na internetu, koji je održan u sklopu Erasmus+ projekta “Young journalist of today, responsible citizens of tomorrow”, radovi naših učenika proglašeni su najboljima u sve tri kategorije.

U kategoriji film – najviše glasova (41) dobio je film naše filmske grupe “Bostonov poučak”.

U kategoriji strip – prvo mjesto po broju bodova (24) izborio je strip učenice Lorene Benčak.

U kategoriji priče – najviše glasova (22) dobila je priča Adrijana Oraka i Martina Tremskog. U toj kategoriji osvojili smo i treće mjesto (17) bodova s pričom Lucije Vukoić.

Članovi žirija koji je birao najbolje radove bili su učenici, po 5 njih iz svake partnerske škole. Sva tri  najbolja rada u svakoj od kategorija možete pogledati na BLOGU našeg Erasmus+ projekta, a radovi učenika iz svih partnerskih zemalja (poslani na natječaj)  dostupni su na slijedećim poveznicama STRIP, FILM, PRIČA.

 

 

Nagrađeni autori najboljih radova o sigurnosti na internetu

10. 2. 2021.

Učenicima čiji su radovi proglašeni za najbolje u kategoriji stripa, priča i plakata na našim Erasmus+ natječajima, jučer na Dan sigurnijeg interneta uručene su nagrade. Nagrađeni su slušalicama s mikrofonom.

Podsjetimo najbolje radove u kategoriji stripa izradili su Lorena Benčak, Lea Harča i Magdalena Hendelja. Nabolje priče napisali su Nika Šantić, Lucija Vukoić te Andrijan Orak i Martin Tremski. Najbolje plakate napravile su Petra Kušec, Mateo Valaško i Ivona Siladi.

 

 

Izabrani najbolji radovi učenika na temu sigurnosti na internetu

 

2. 1. 2021.

Uoči Dana sigurnijeg interneta završen je naš školski natječaj na temu sigurnosti na internetu. Birani su najbolji radovi u kategorijama priče, stripa i plakata. Njih ćemo kao i filmove naše školske filmske grupe slati na međunarodne natječaje organizirane u sklopu naših Erasmus+ projekata "S.O.S." i "Mali novinari danas, odgovorni građani sutra".

Tko su autori najboljih radova doznajte u školskom digitalnom listu KLINČEK, gdje možete pogledati i sve izabrane radove.

 

Nagradni natječaj na temu sigurnosti na internetu

 

27. 11. 2020.

Pozivamo učenike da sudjeluju u nagradnom natječaju na temu sigurnosti na internetu i to u slijedećim kategorijama:

  1. Kratka priča
  • napisati priču u programu za obradu teksta Word
  • priče treba imati osnovne kompozicijske elemente uvod, zaplet, rasplet
  • dužina priče minimalno 500 znakova, maksimalno 3600 znakova

 

  1. Strip
  • može biti nacrtan rukom (flomasterom, olovkom, temperom)
  • ili napravljen u alatu za izradu stripa - StoryboardThat

 

  1. Poster
  • može biti načinjen na papiru velikog formata za plakate
  • ili pripremljen u nekom digitalnom alatu

 

Natječaj traje do 24. 12. Sve radove treba poslati na mail lesicki.stojanka@gmail.com ili ih donijeti u knjižnicu. Najbolja 3 rada iz svake kategorije bit će nagrađena i prevedena na engleski jezik, te će sudjelovati u međunarodnom natječaju u koji su uključeni svi naši Erasmus+ partneri.

 

Održano 13 Erasmus+ radionica medijske pismenosti

6. 11. 2020.

 

Unatoč nepovoljnim okolnostima zbog panademije naš  Erasmus+ projekt “Mali novinari danas, dogovorni digitalni građani sutra” ide svojim tijekom.

U prethodna dva mjeseca u šestim, sedmim i osmim razredima provedeno je 11 radionica medijske pismenosti. Dvije radionice namijenjene četvrtašima održane su krajem prošle školske godine, a s radionicama pripremljenim  za roditelje pričekat ćemo završetak pandemije.

Učenici su o održanim radionicama priredili kratke izvještaje. Njih smo objavili u školskom digitalnom listu “Klinček”, a na BLOGU ERASMUS+ PROJEKTA dostupni su na engleskom jeziku.

Izjveštaji o provedenim radionicama dostupni su na slijedećim poveznicama:

DIGITALNO GRAĐANSTVO

DIGITALNA DRAMA

MEDIJSKE PORUKE 

PRIVATNOST NA INTERNETU

NOVINARSTVO I VJERODOSTOJNOST

BUDI UREDNIK

LAŽNE VIJESTI

INSTRUMENTI MANIPULACIJE U MEDIJIMA

INFORMATIVNI I CLICKBAIT NASLOVI

HVATAČI PAŽNJE I IDEJE U REKLAMAMA

AUTORSKA PRAVA

BUDI SPIKER

MOĆ SLIKE

 

 

Naš eTwinning projekt nagrađen i europskim priznanjem za kvalitetu

 

29. 10. 2020.

 

 

 

Naš eTwinning projekt "Young journalist of today, responsible citizens of tomorrow", nakon nacionalnog priznanja dobio je i europsko priznanje za kvalitetu. Lista dobitnika europskih priznanja za kvalitetu eTwinning projekata objavljena je jučer. Nagrađeno je ukupno 11.358 projekata iz 44 zemlje.

Valja napomenuti da eTwinning zajednica obuhvaća 846.029 učitelja iz 211.961 škole. Trenutno je aktivno 111.855 projekata.

 

Koordinatori našeg Erasmus+ projekta na video konferenciji razgovarali i o novom eTwinning projektu

17. 9. 2020.

                                              

 

Koordinatori Erasmus+ KA 229 projekta "Young journalists of today - responsible citizens of tomorrow" održali su 15. rujna video konferenciju u web alatu Microsoft Teams. Na sastanku je dogovoreno da se sve planirane aktivnosti nastavljaju provoditi   u skladu planiranim kalendarom aktivnosti, uz izuzetak okruglih stolova i mobilnosti

Dogovoreno je i da će partneri na proljeće zbog situacije vezane uz virus COVID -19 podnijeti zahtjev za jednogodišnje produženje projekta. U trećoj godini projekta provodit će se samo mobilnosti. Partneri su razgovarali i o predstojećim aktivnostima u projektu te o novom eTwinning projektu. /Stojanka Lesički/

 

 

Naš eTwinning projekt nagrađen nacionalnom oznakom za kvalitetu

 

12. 9. 2020.

U sklopu našeg Erasmus+ projekta "Young journalist of today - responsible citizens of tomorrow" , prošle  školske godine smo provodili i istoimeni eTwinning projekt s još 9 škola. 10. rujna za naš smo eTwinning projekt nagrađeni nacionalnom oznakom za kvalitetu. Do sad su nacionalne oznake za kvalitetu dobili i naši partneri iz Sjeverne Makedonije, Srbije i Španjolske. Naš projekt stoga ulazi i u vrednovanje na europskom nivou. Rezultati će biti poznati krajem listopada.

 

Objavljena e-knjiga "Radionice  medijske pismenosti i digitalnog građanstva"

8. 9. 2020.

 

 

Erasmus+ timovi našeg projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra", marljivo su radili i tijekom školskih praznika. Učitelji, članovi Erasmus+ timova,  pripremili su   15 radionica. Pripremljene radionice izvodit će se  u  partnerskim školama tijekom školske godine.

Hrvatske verzije radionica već su dostupne na blogu projekta u rubrici OUTPUTS - Workshops in Croatian.

Pod nazivom "Radionice medijske pismenosti i digitalnog građanstva" sve radionice na hrvatskom jeziku dostupne su i u Kotobee e-knjizi. /Stojanka Lesički/

Na video konferenciji razgovaralo se i o mogućnostima produženja našeg Erasmus+ projekta

19. 6. 2020.

 

Koordinatori našeg Erasmus+ projekta "Mali novinari  danas, odgovorni digitalni građani sutra" 17. lipnja održali su video konferenciju.

Teme video konferencije bile su predstojeće aktivnosti (radionice, okrugli stolovi, rubrika gost urednik, evaluacija projekta…)

Na video konferenciji razgovaralo se i o mogućnostima produženja projekta. Dogovoreno je da će se s odlukom o produženju projekta pričekati. Odluka  o produženju ovisit će o epidemiološkoj situaciji. /Stojanka Lesički/

 

Članak „Sve će biti dobro“ izabran za najbolji u eTwinning projektu „Mali novinari danas, odgovorni građani sutra“

14. 5. 2020.

Članak pod naslovom „Sve će biti dobro“ učenika, Sare Filippini i Giacoma Bonora iz talijanske školeG. Bertolotti“ iz grada Gavardo, učenici iz 7 zemalja, sudionici eTwinning projekta „Mali novinari danas, odgovorni gađani sutra“ izabrali su za najbolji. U svom komentaru dvoje talijanskih učenika emotivno je progovorilo o tome kako im u vrijeme izolacije nedostaje škola. Napisali su  i kako su shvatili da škola nije samo obaveza i dužnost, već i fantastično mjesto za susrete s prijateljima te odlična prilika za učenje novih stvari i dijeljenje iskustava.

Izbor za najbolji članak je aktivnost kojom se privodi kraju ovogodišnji eTwinning projekt pokrenut u sklopu istoimenog Erasmus+ projekta. Izabrani članci dostupni su u e-knjizi.

Više o ovom eTwinning projektu pročitajte u školskom digitalnom listu KLINČEK  u tekstu novinarke Petre Kušec, učenice 6.b.,  na TWINSPACE-u PROJEKTA ili BLOGU ERASMUS+ PROJEKTA


Sve će biti dobro - poručuju nam naši eTwinning partneri iz Italije

2. 4. 2020.

Unatoč ovoj izvanrednoj situaciji naš Erasmus+ projekt “Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra” ide dalje. Najvažniji cilj našeg projekta uvećanje medijske pismenosti  ostvarujemo pišući i dalje za naše školske digitalne listove.

Dalje ide i istoimeni eTwinning projekt, za koji su nam naši partneri iz Italije nekidan poslali članak o tome kako doživljavaju školu otkako više nemaju prilike ići u školu.  Njihov članak u kojem nam svima poručuju “Andra tutto bene” (“Sve će biti dobro”) na hrvatskom jeziku možete pročitati na Klinčeku, a na engleskom jeziku na blogu Erasmus+ projekta i TwinSpaceu  našeg eTwinning projekta.

Erasmus+ mobilnost planirana za Srbiju od 10. – 16. svibnja bit će odgođena, ali će se svakako održati čim prođe ova izvanredna situacija prouzročena Corona virusom. Učenici Erasmus+ tima redovito izvršavaju dogovorene zadatke za mobilnost. Na blogu projekta dostupne su i njihove e-knjige kojima se žele predstaviti  ostalim sudionicima mobilnosti. 


Naši učenici izrađivali digitalne plakate uz Dan sigurnijeg interneta

10. 2. 2020.

Uz sutrašnji dan - Dan sigurnijeg interneta, u sklopu našeg Erasmus+ projekta "Mladi novinari danas, odgovorni građani sutra" provodimo natječaj za izradu digitalnih plakata na temu sigurnosti na internetu.

U natječaju sudjeluju sve partnerske škole, a rezultati natječaja bit će poznati za koji dan. U ovom postu predstavljamo vam  najbolje digitalne postere koje su izradili naši učenici Lorena Benčak, Lea Harča i Emanuel Potlačak. Učenici koji su ih izradili bit će nagrađeni stikovima i digitalnim miševima.

 


U novoj rubrici "Klinčeka" čitajte novinarske radove naših Erasmus+ partnera

7. 1. 2020.

Naš Erasmus+ projekt "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra" napreduje prema planu i tijekom prosinca svi su partneri pokrenuli svoje digitalne školske listove. Kako bismo se bolje upoznali počeli smo razmjenjivati i novinarske članke učenika koje možete pronaći u našem "Klinčeku" u rubrici: GOST UREDNIK

 

http://www.in-formator.weebly.com  Sjeverna Makedonija

 https://ziar.sceminescu.ro/   Rumunjska

 https://djackaiskra.home.blog/   Srbija

 https://calatravatimes.home.blog/ Španjolska

Svaki mjesec naši partneri slat će nam po 2 članka. Učeničke novinarske uratke na engleskom jeziku objavljujemo na blogu projekta u rubrici OUTPUTS Na blogu projekta možete pratiti i sve ostale aktivnosti koje provodimo u sklopu našeg Erasmus+ projekta.

 


Naša škola dobila Europsku oznaku kvalitete za 2019.

8. 11. 2019.

Naša je škola jedna od dobitnica Europske oznake kvalitete za godinu 2019.  Ove oznake kvalitete dodjeljuje platforma eTwinning koju još nazivaju najvećom zajednicom škola u Europi jer omogućuje komunikaciju, suradnju i razvijanje projekata među školama.

Mi smo oznaku kvalitete  dobili za eTwinning projekt "Young and media". Taj smo projekt provodili prošle školske godine zajedno s našim sadašnjim Erasmus+ partnerima iz Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Španjolske. Oznaku kvalitete dobilo je ove godine još 1287 škola iz Europe.

Što smo sve radili u našem eTwinning projektu može se vidjeti na poveznici https://twinspace.etwinning.net/78105/pages/page/487131


Bili smo domaćin prve Erasmus+ mobilnosti u sklopu projekta "Mali novinari danas - odgovorni građani sutra"

5. 11. 2019.

Naša je škola bila domaćin prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta "Mali novinari danas - odgovorni građani sutra" ("Young journalists of today - responsible digital citizens of tomorrow").

Mobilnost je održana od 21. do 25. 10. u našoj školi, Zagrebu i Plitvicama. Više o ovoj mobilnosti pročitajte na blogu projekta na https://youngjournalists.home.blog/ i u Klinčeku na poveznici  http://www.klincek.com/.


Izabran logo Erasmus+ projekta "Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra"

10. 10. 2019.

Završen je natječaj za logo projekta "Young journalist today - responsible digital citizenship of tomorrow" ("Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra"). Pobjednički logo kreirali su učenici škole "Lazo Angelovski" iz Skopja (Sjeverna Makedonija).

Pobjednički logo je  odabralo 30 učenika i  učitelja iz svih partnerskih škola, a glasanje je organizirano na Google Disku. Od jučer se logo nalazi u zaglavlju bloga našeg Erasmus+  projekta na web adresi https://youngjournalists.home.blog/  , a uskoro će biti tiskan i na majice.

Jednu od  majica s logom projekta dobit će učenica Jelena Poljak jer je pogodila koji će logo biti izabran. Izvlačenje dobitnika majice održano je jučer u školskoj knjižnici.  


Natječaj za izradu zaglavlja web stranice projekta Young journalists of today – responsible digital citizens of tomorrow

18. 9. 2020. 

https://youngjournalists.home.blog/    


Našoj školi odobren novi Erasmus+ projekt

9. 7. 2019.

Od iduće školske godine naša škola provodit će novi Erasmus+ projekt pod nazivom "Young journalists of today - responsible digital citizens of tomorrow".

Odluka  o dodjeli financijske potpore za provođenje projekta objavljena je jučer (8. srpnja 2019. godine) na web stranici Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Za spomenuti projekt koji pripada u okvir Ključne aktivnosti 2: Školska partnerstva (KA 229) za područje odgoja i  općeg obrazovanja, iz programa Erasmus+ osigurano je 135.633,00 €.

Projekt kojeg je prijavila naša škola ocijenjen je s 93 boda i nalazi se na drugom mjestu od ukupno 15 odobrenih projekata.

Naša škola je koordinator ovog dvogodišnjeg  projekta, a partneri su nam škole iz Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Španjolske.

Cilj projekta je utjecati na medijsku pismenosti i građanske kompetencije učenika kreiranjem školskih digitalnih listova.

Koordinator projekta je stručna suradnica knjižničarka Stojanka Lesički. 

preskoči na navigaciju