preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec

Login
Jelovnik u školskoj kuhinji

 

 

Projekt "Kaj naš moderni"

 

Virtualna priredba 

 

Vozni red autobusa 2023./2024.

 

Hrvatski jezični portal

Sigurnost prilikom potresa

Blog projekta S.O.S.

Blog projekta Erasmus+

"Mali novinari danas -

odgovorni digitalni građani

sutra"

Blog projekta Erasmus+

Bontončić

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 8. 2017.

Ukupno: 541237
Ovaj mjesec: 600
Ovaj tjedan: 46
Danas: 46
O županiji

 

Općina Sv.P.Orehovec

Raspored zvona

1. 8:00 - 8:45 

2. 8:50 - 9:35

3. 9:45 - 10:30

4. 10:40 - 11. 25

5. 11:30 - 12:15

6. 12:20 - 13:05

7. 13:10 - 13: 55

 

0. 12: 20 - 13:05

1. 13:15 - 14:00

2. 14:05 - 14:50

3. 15: 00 - 15:45

4. 15:55 - 16:40

5. 16:45 - 17:30

6. 17:35 - 18: 20

 

Odlazak autobusa:  13:10

                                14:00

                                18:25

 

 

vijesti...vijesti...
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Aditivi utječu na porast alergija kod djece
Autor: Gordana Ščetar, 18. 10. 2012.

Aktivnosti knjižnice

Svjetski dan hrane

Bolje je jesti „domaću maminu hranu“ jer industrijska je hrana prepuna aditiva (kemijskih tvari na deklaracijama označenih oznakom E),  koje proizvođači rado dodaju u hranu da bi ona izgledom bila primamljivija, ali i da bi imala duži rok trajanja.  

 


Poručili su to   četvrtašima Karlo Črnec i Kristijan Mikec, učenici 6. a, koji  su u  povodu Svjetskog dana hrane  predstavili  svoje istraživanje o hrani i gladi. Istaknuli su i  da proizvođači hrani dodaju  različite aditive kako bi  mogli koristiti  manje kvalitetne namirnice, pa to pojeftinjuje proizvodnju. Proizvođači aditive zato rado koriste, ali istraživanja su pokazala, napomenuli su Karlo i Kristijan, da aditivi utječu na porast alergija i hiperaktivnost kod djece, pa čak i neke metaboličke i tumorske bolesti.

Šestaši su četvrtašima su preporučili i da svakako doručkuju jer izbjegavanje ovog važnog obroka uzrokuje pospanost, neraspoloženost, slabiji imunitet, pa čak i probleme s viškom kilograma.

/Veronika Puškar, 7.c /





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju